Espai G d'Art la palla, 10 · 08221 terrassa (barcelona)
Tel. 93 780 62 28 - 609 95 59 98
susanna@espaigdart.com
 
        S/T
MARCEL MARTÍ
Escultura acer inox. (múltiple), 33 x 18 x 16 cm        
   
MARTÍ, Marcel

Alvear, 1925 - Girona, 2010, 1925

Marcel comença a dibuixar als 17 anys, i aviat renuncia a seguir estudis superiors per dedicar-se a la pintura. En veure els seus primers dibuixos, el pintor Pere Prat Ubach s’ofereix a donar-li classes particulars. El 1946 el seu pare decideix cedir-li un estudi adjunt al negoci familiar, després que li encarreguin les il·lustracions per a un llibre de poesia catalana. Sol·licita una beca per viatjar a París però no li és concedida. A partir de 1946 comença a interessar-se també per l’escultura.

El 1948 realitza la seva primera exposició a Barcelona a la Sala Caralt. Un cert èxit de la mateixa li permet viatjar a París, on s’integra en els cercles artístics de la ciutat. A la Académie de la Gran Chaumière rep lliçons de Ossip Zadkine, André Lhote i Paul Bornet.

Malgrat les seves incursions en l’abstracció geomètrica i els seus contactes amb el neoconstructivisme en les seves obra primera, Marcel Martí és considerat un escultor lligat a l’informalisme pel caràcter expressionista de les seves obres. En les seves obres és palpable la influència dels grans escultors contemporanis (Moore, Zadkine, Julio González). En les seves escultures empra els més diversos materials: el ferro, el bronze, la pedra calcària, el marbre, l’argila, la fusta, el polimetacrilat o l’acer corten. Les seves obres més característiques són escultures orgàniques que recorden en certa manera al modernisme català. En elles es combinen elements còncaus i convexos amb línies cada vegada més senzilles i depurades, quedant palès la importància del volum i la recerca de la perfecció en la factura.